Omega Credit logó
Omega Credit Zrt.
1073 Budapest, Erzsébet krt. 1-3. 3.em. 39.
Tel.: +36 1 411 1250 ; +36 1 411 1249
ugyfelszolgalat@omegacredit.hu | www.omegacredit.hu


A követelés behajtásának várható lépései

 

 1. Értesítést küldünk arról, hogy fennálló tartozását a Jogosult az Omega Credit Zrt.-re engedményezte.
 2. Levelünkben tájékoztatjuk fennálló tartozásának részleteiről, valamint ismertetjük az Ön előtt álló lehetőségeket.
 3. Az Értesítés mellékleteként elküldjük Önnek a Részletfizetési kérelem és nyilatkozat c. nyomtatványunkat. A nyomtatvány felhasználásával kérelmezheti, hogy fennálló tartozását ne egy összegben, hanem részletekben fizethesse meg.
 4. Részletfizetési kérelmét az értesítés átvételét követő 10 napon belül kell visszajuttatnia hozzánk. A kérelmet beérkezést követően elbíráljuk.
 5. Ha kérelmét társaságunk elfogadja, úgy az erről szóló Részletfizetéshez hozzájáruló nyilatkozatot postafordultával megküldjük Önnek. Amennyiben kérelmében megjelölte, abban az esetben a küldeményben megtalálja azokat a postai készpénzátutalási megbízásokat (csekkeket) is, amelyeket tartozása rendezése érdekében felhasználhat. De természetesen joga van más fizetési módot is választani az alábbiak közül:
  • banki átutalás a Raiffeisen Bank Zrt.-nél vezetett 12010855-01352749-00200005 számú bankszámlánkra, a közlemény rovatban kérjük tüntesse fel ügyszámát
  • banki pénztári befizetés a Raiffeisen Bank Zrt-nél az Omega Credit Zrt. 12010855-01352749-02000005 sz. számlájának javára, az ügyszám megjelölésével
  • házipénztárunkba történő befizetés
 6. Amennyiben Ön nem reagál az 1. pontban körülírt értesítésünkre, tehát nem igényel részletfizetést, és tartozását egy összegben sem fizeti meg, úgy Társaságunk kezdeményezi a tartozás behajtása kapcsán peres vagy nem peres bírósági eljárás megindítását, melynek a költsége (illetékek, eljárási díjak, végrehajtási díj, stb.) Önt fogja terhelni.
 7. Amennyiben Ön részletfizetési lehetőséget kér, de a megkötött Részletfizetési megállapodásban vállalt fizetési kötelezettségének nem tesz eleget, úgy a Részletfizetési megállapodást Társaságunk felmondja és az Önnel szemben fennálló követelést jogi úton érvényesíti.
 8. Amennyiben társaságunk az Ön részletfizetési kérelmét nem tudja elfogadni (pl. mert a vállalt havi részlet túl alacsony), úgy tájékoztatja Önt a részünkről elfogadható minimális havi részlet mértékéről. Amennyiben Ön ezt nem fogadja el, tartozását nem rendezi, abban az esetben követelésünket jogi úton érvényesítjük.
 9. Az Önnel szemben fennálló követelésünk kezelése során törekszünk az együttműködésre, teljes körű tájékoztatásra. Felhívjuk figyelmét, hogy az Ön számára legelőnyösebb magatartás, ha együttműködik velünk, és a közösen kidolgozott megoldásokhoz tartja magát, hiszen így tudja elkerülni, hogy a költséges jogi eljárások díjai hozzáadódjanak az egyébként is fennálló határidőn túli, lejárt tartozásához.

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk a lehető legjobb szolgáltatás nyújtásában. Az oldal további használatával ezt és a jogi nyilatkozatot jóváhagyod. Elfogadom Jogi nyilatkozat